Yayın Tarihi: 16/07/2024 21:50
Son Güncellenme: 16/07/2024 21:50
... Eskişehir'S

Eskişehir'de İş Gücüne Büyük Katkı: MEGEM, 2 Bin Üzerinde Kişiyi İş Sahibi Yaptı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM), 37. dönem kurslarına rekor düzeyde başvuru aldı ve 103 kişi eğitim almaya hak kazandı.

...

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile iş birliği içinde gerçekleşen bu kurslar, Eskişehir sanayisinin nitelikli personel ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynuyor.

2009 yılından bu yana faaliyet gösteren MEGEM, yüzde 98 istihdam oranıyla dikkat çekiyor. Bu dönem, CNC Tezgâh Operatörlüğü, Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü, Kaynak Teknolojileri ve Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü alanlarında eğitim verilecek. Kursiyerler, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grup halinde eğitim görecekler.

İş Gücü Açığını Kapatmada Önemli Bir Misyon
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in Eskişehir sanayisine kalifiye iş gücü kazandırmada büyük bir misyon üstlendiğini belirtti. Her yıl 400'ün üzerinde kişiye eğitim vererek sanayideki nitelikli iş gücü açığını kapattıklarını vurgulayan Küpeli, toplamda 2 bin 42 kişiye eğitim verildiğini ve meslek sahibi yapıldığını söyledi. Küpeli, Eskişehir sanayisinin her yıl en az 2 bin yeni iş gücüne ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, MEGEM ve Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bu ihtiyacı karşılamak için çalıştıklarını belirtti.

2024 Hedefi: 750 Mezun
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, 37. dönem kurslarına önceki dönemlerin üzerinde bir başvuru olduğunu ve 103 kişinin ücretsiz eğitim almaya hak kazandığını açıkladı. Özkaya, yeni sistemle daha hızlı ve verimli bir şekilde piyasadaki iş gücü açığına yanıt vermeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, 21-22-23 Ağustos tarihlerinde yeni dönem kurslarının açılacağını ve aday kursiyerler arasından seçmeler yapılacağını belirtti.

Özkaya, yeni dönemde eğitim alacak tüm kursiyerlere başarılar dileyerek, BEBKA’ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu yılki hedefin 750 kişiyi mezun etmek olduğunu vurgulayan Özkaya, Eskişehir OSB olarak, sanayiye önemli bir katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.